“Наши дани” представљају Велес

“Наши дани” представљају Велес

28.11.2023

.

Мини фестивал „Наши дани“ по први пут ће представити продукцију из Велеса, Северна Македонија. “Нема струје за електрични сто” комад је Александра Секулова, у режији Дејана Пројковског, Театра ЈХK Џинот, који ће у Београдском драмском позоришту гостовати 29. новембра.
Ревијална размена најзначајних пројеката, покренута у сарадњи БДП-а са новосадским Српским народним позориштем, за три године добила је регионални значај, повезујући све ексјугословенске републике. Позориште из Велеса гостује са пројектом насталим по црној комедији бугарског, савременог аутора Александра Секулова, у режији једног од најинтригантнијих редитеља ових простора, Дејана Пројковског.
Пројковски, који је истакнути филмски и позоришни стваралац, пре свега је познат домаћој публици по спектаклима, великим подухватима - што тематски, што визуелно. Овога пута у питању је камерна представа, дуо драма која комбинује мултимедијални сценски израз. Однос осуђеника на смрт у електричној столици и извршиоца казне (џелата) дата је кроз луцидан, ироничан и саркастичан дијалог, који генерише јединствено сценско искуство кроз мултинаративни систем.
Играју: Васил Зафирчев и Исидор Јованоски.

Прочитај још сличних вести

1

/

2

No items found.