“Naši dani” predstavljaju Veles

“Naši dani” predstavljaju Veles

28.11.2023

Mini festival „Naši dani“ po prvi put će predstaviti produkciju iz Velesa, Severna Makedonija. “Nema struje za električni sto” komad je Aleksandra Sekulova, u režiji
Dejana Projkovskog, Teatra JHK Džinot, koji će u Beogradskom dramskom pozorištu gostovati 29. novembra.
Revijalna razmena najznačajnih projekata, pokrenuta u saradnji BDP-a sa novosadskim Srpskim narodnim pozorištem, za tri godine dobila je regionalni značaj, povezujući sve eksjugoslovenske republike. Pozorište iz Velesa gostuje sa projektom nastalim po crnoj komediji bugarskog, savremenog autora Aleksandra Sekulova, u režiji jednog od najintrigantnijih reditelja ovih prostora, Dejana Projkovskog.
Projkovski, koji je istaknuti filmski i pozorišni stvaralac, pre svega je poznat domaćoj publici po spektaklima, velikim poduhvatima - što tematski, što vizuelno. Ovoga puta u pitanju je kamerna predstava, duo drama koja kombinuje multimedijalni scenski izraz. Odnos osuđenika na smrt u električnoj stolici i izvršioca kazne (dželata) data je kroz lucidan, ironičan i sarkastičan dijalog, koji generiše jedinstveno scensko iskustvo kroz multinarativni sistem.
Igraju: Vasil Zafirčev i Isidor Jovanoski.

pročitaj još sličnih vesti

1

/

2

No items found.